Waardebepaling

Weten wat de waarde van uw woning in de huidige marktomstandigheden is? Vraag dan een waarde-advies aan. U weet dan of u een overwaarde kunt verwachten bij de verkoop van uw huis. Of dat u met een restschuld blijft zitten. Slim om te doen voor dat u de knoop doorhakt uw huis te gaan verkopen. En, zo'n waardebepaling is geheel gratis en vrijblijvend en verplicht u tot niets.

 

Overwaarde en de bijleenregeling: hoe zit het ook alweer?

Overwaarde ontstaat als de vrije verkoopwaarde van uw huis hoger is dan dan de hypotheekschuld minus de verkoopkosten (bijv. de kosten van een verkoopmakelaar). De overwaarde wordt in fiscale taal de eigenwoningreserve genoemd. 
Sinds 2004 geldt de bijleenregeling. De bijleenregeling komt er kort gezegd op neer dat de eigenwoningreserve afgetrokken wordt van de koopprijs van uw volgende huis. Het bedrag dat resteert kunt u volledig financieren met een nieuwe hypotheek waarvan u de rente ook volledig kunt aftrekken. Over de eigenwoningreserve kunt u dus geen rente aftrekken.

De eigenwoningreserve blijft 3 jaar bestaan. Na deze drie jaar vervalt het hele bedrag waarvoor de renteaftrekbeperking gold. 
Heeft u geen of een negatieve eigenwoningreserve (een restschuld) dan kunt u de gehele koopsom financieren en de rente ervan aftrekken.  
Let wel: In 2018 kunt u een financiering krijgen van maximaal 100% van de koopsom.
Uw hypotheekadviseur kan voor u bepalen hoe bovenstaande in uw specifieke financiële situatie kan uitpakken.

Zo'n waardebepaling is dus eigenlijk een must als u een besluit wil nemen uw huis wel of niet te gaan verkopen. Vraag dus snel een waardebepaling aan. En aan een waardebepaling zitten geen kosten verbonden dus wat let u?
 

Gratis waardebepaling aanvragen? 

  • Vul onderstaand formulier in.
  • Ik neem vervolgens contact met u op om een afspraak te maken. Tijdens deze afspraak doe ik een opname van uw huis. Hoe ziet uw huis er van binnen en buiten uit, welke verbouwingen hebben plaatsgevonden etc. etc. De opname duurt maximaal een uur.
  • Op basis van deze opname maak ik een rapport waarin de belangrijkste kenmerken van uw huis staan inclusief de verwachte waarde van uw huis.
Met deze informatie op zak kunt u uw volgende stap bepalen. 
Desgewenst lever ik er u ook een verkoopvoorstel bij. Wel zo handig om te hebben als u naar aanleiding van deze waardebepaling besluit uw huis te gaan verkopen.
 

Taxatie

Een taxatie is niet hetzelfde als een waarde-advies. Een taxatierapport is veel uitgebreider en is o.a. noodzakelijk voor de aanvraag of oversluiten van een hypotheek. De bank schrijft in de meeste gevallen ook nog eens voor dat het taxatierapport gevalideerd moet worden door een onafhankelijk instituut zoals het NWWI. Zo’n taxatie kan ik natuurlijk ook voor u verzorgen. Kijk voor meer informatie op Taxatie.

Contact

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring