Huis sneller verkopen: 5 handige tips

Wilt u uw woning sneller verkopen? Hier vindt u 5 handige tips die ervoor zorgen dat uw woning sneller verkocht kan worden.

Tip 1: Bepaal de juiste prijs

Het is belangrijk dat u de juiste prijs bepaalt voor de verkoop van de woning. Een te hoge prijs kan de verkooptijd onnodig lang rekken. Met een te lage prijs doet u zichzelf tekort. Naar aanleiding van een waardebepaling kan uw makelaar u inzicht geven in wat voor uw huis de beste prijsstelling is. Zorg dat u zich goed laat informeren over de gang van zaken als het gaat om een waardebepaling. Zie ook: waardebepaling woning

Tip 2: Goede verkoopstyling

Het is belangrijk dat uw woning er fraai en neutraal uitziet wanneer u deze te koop aanbiedt via de diverse verkoopkanalen. Goede verkoopstyling kan een wereld van verschil maken. Zie ook: verkoopstyling

Tip 3: Een prettige bezichtiging

Nu potentiële kopers uw huis komen bezoeken is het essentieel dat zij zich prettig voelen bij de bezichtiging van de woning. Belangrijk is:
 • Een opgeruimd huis en een opgeruimde tuin.
 • Voldoende licht in huis. Een licht huis komt over als een ruim huis.
 • Een schone, frisse woning dus geen etensluchtjes, rooklucht, lucht van huisdieren etc. Dit leidt allemaal af.
 • Een aangename temperatuur in huis.
 • Een makelaar die voldoende tijd neemt voor de bezichtiging. Potentiële kopers moeten op hun gemak rond kunnen kijken en zich voor kunnen stellen hoe uw huis er uitziet met hun spullen.

Zo voelen de bezoekers zich op zijn gemak zodat zij in een ontspannen sfeer een beslissing kunnen nemen. 

Het klinkt misschien vreemd maar zorg dat de makelaar die uw huis heeft opgenomen ook de bezichtigingen doet. Het komt bij grotere makelaarskantoren nogal eens voor dat een andere makelaar dan degene die de opname heeft gedaan de bezichtiging doet. Die ziet uw huis voor de eerste keer en dat komt de bezichtiging niet ten goede.

Tip 4: Zoek een goede makelaar

Er zijn veel makelaars op de markt. Belangrijk is dat u een persoonlijke klik heeft met de makelaar van uw keuze. U gaat een spannend traject tegemoet en op de belangrijke momenten moet u van elkaar op aan kunnen. Een tip: stelt u zich eens voor dat u uw huis komt bezichtigen, zou u zich dan prettig voelen bij deze makelaar? Verder is bij de keuze van uw makelaar belangrijk dat deze:
 • weet bij welke koopdoelgroepen uw huis de grootste kans heeft en hoe deze te bereiken zijn. 
 • buiten de gebaande paden kan denken om uw huis op een unieke manier onder de aandacht kan brengen.
 • actief aan de gang gaat om je woning te verkopen.
 • een groot netwerk heeft waar de makelaar uw huis aan kan presenteren.

Tip 5: Wees creatief

Het kan buitengewoon lonend zijn buiten de gebaande paden te denken en een eigen invulling voor de verkoop van de woning te bedenken. Bedenk een leuke actie die u bijvoorbeeld via social media kanalen deelt.

Verkoop woning door 4EASYMOVING

Makelaar 4EASYMOVING helpt u bij de vlotte verkoop van uw woning. Wij verzorgen de:
 • Verkoopstyling
 • Begeleiding van bezichtingen
 • Onderhandelingen
 • Afronding van de verkoop van uw woning
Voor ons is persoonlijke begeleiding een must. Dit zit in onze genen! U hebt altijd te maken met 1 en dezelfde contactpersoon waardoor zaken vlot en zonder misverstanden afgehandeld kunnen worden.

Meer tips en antwoorden?

Onze diensten:

Contact

Hebt u vragen? Neem direct contact met ons op.