NWWI validatie: wat is dat eigenlijk?

Als u een huis heeft gekocht dan heeft u voor de aanvraag van de hypotheek een taxatierapport nodig. Dit taxatierapport kan alleen gemaakt worden door een makelaar/taxateur die is ingeschreven bij het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT). Het NRVT registreert elke makelaar/taxateur op persoonlijke titel en dat garandeert dat elke ingeschreven taxateur objectief en onafhankelijk taxeert volgens de geldende richtlijnen. Ook houdt het NRVT toezicht op naleving.

Over het algemeen eist de financiële instelling die uw hypotheek verstrekt dat een makelaar/taxateur geregistreerd staat bij het NRVT. Ook ik ben geregistreerd bij het NRVT.

 

 

Nu wordt door geldverstrekker vaak de eis gesteld dat het taxatierapport NWWI gevalideerd moet zijn. Wat houdt dat precies in?

Het NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut) is een onafhankelijke stichting die taxatierapporten valideert (keurt). Zodra de makelaar/taxateur het taxatierapport gereed heeft biedt hij/zij het vervolgens aan bij een taxateur van het NWWI. Deze NWWI taxateur controleert of de waarde en de risico’s van uw nieuwe huis op de juiste manier tot stand zijn gekomen en met de juiste onderbouwing. Als dat zo is dan geeft het NWWI een stempel van goedkeuring aan het rapport. Voor u een extra garantie dat het taxatierapport van uw huis aan alle eisen voldoet. En u weet zeker dat het taxatierapport geaccepteerd wordt door uw geldverstrekker. Mocht u een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)willen aanvragen dan is een NWWI validatie zelfs een must.

Klik hier als u een taxatierapport met NWWI validatie wil aanvragen

Meer tips en antwoorden?

Onze diensten:

Contact

Hebt u vragen? Neem direct contact met ons op.