Aankooptaxatie: huis kopen met de juiste informatie.

Stel, u gaat een huis kopen maar u schakelt geen aankoopmakelaar in bij uw zoektocht. U loopt vervolgens tegen een huis aan waar u meteen een klik mee heeft. Mooi huis, mooie locatie, uitstekende voorzieningen, ook voor de toekomst voldoende mogelijkheden,….. Met andere woorden, het voldoet helemaal aan uw woonwensenlijstje. In uw hoofd heeft u het huis eigenlijk al gekocht!

Maar wat is de marktwaarde van het huis? En wat is de beste tactiek om uiteindelijk uit te komen op de voor u gewenste prijs en wat is dan een realistisch openingsbod? En zie ik geen belangrijke zaken over het hoofd zoals de (bouwkundige) staat van het huis, de bestemminsplannen, de vergunningen, de juridische situatie, etc.

Het is altijd verstandig om in deze fase een extra paar ogen te laten meekijken om u van onafhankelijk advies te voorzien. Want des te beter u geïnformeerd bent over de situatie in en om het huis, des te beter kunt u beslissingen nemen in het vervolg van het aankooptraject.

Dat onafhankelijke advies is een aankooptaxatie.

Wat is een aankooptaxatie? 

Bij een aankooptaxatie doe ik een opname van het huis en kijk ik met een deskundig oog naar de (bouwkundige) staat van het huis, de juridische situatie, de bestemminsplannen en vergunningensituatie en geef ik u tips en advies. Natuurlijk geef ik ook aan wat de marktwaarde van het huis is. 

Met deze informatie kunt u uw onderhandelingsstrategie bepalen en vervolgens met de verkoper in de slag om uw droomhuis te bemachtigen.

En later, als u het huis heeft gekocht, is de informatie uit de aankooptaxatie een uitstekende basis voor de taxatie die u voor uw hypotheekaanvraag nodig hebt.

Op deze manier heb ik al diverse klanten geholpen om hun droomhuis tegen de juiste prijs en condities te kopen.

Zet de eerste stap

Nieuwsgierig geworden? Zet nu de eerste stap en neem contact met mij op.

Neem direct contact op

Onze diensten:

Contact

Heeft u vragen? Neem direct contact met ons op.