Hoe is dat nu om vanuit de Randstad naar Drenthe te verhuizen? Wij hebben die stap in maart 2012 genomen en hieronder lees je een interview over onze ervaringen:

Vanuit Driebergen zijn we, samen met onze jongens, verhuisd naar een prachtige boerderij in het buitengebied van Elim, vlakbij Hoogeveen.

Mijn vrouw Monique en ik zijn beide geboren en getogen in de Randstad. Geen band met het noorden van Nederland dus. En voor onze zoons Tim en tweeling Stijn en Rens was dit natuurlijk ook een enorme stap.

Frank: ”Voor ons was het vinden van rust een ruimte een langgekoesterde wens die we eigenlijk hadden gepland nadat onze jongste twee, Stijn en Rens, het huis zouden hebben verlaten. Dat zou dus nog zo’n 7 jaar duren. Maar zomer 2011, na een heerlijke vakantie in Italië, hebben we toch besloten om die wens eerder in vervulling te laten gaan".

Monique: "Ook was de kwaliteit van leven en kunnen doen wat je wil, ook financieel gezien, een belangrijke reden om de stap nu en niet pas over een aantal jaar te zetten. Drenthe is een prachtige provincie waar je filevrij in een uurtje naar Zwolle, Deventer of de stad Groningen rijdt, uren ongestoord kunt wandelen en kunt genieten van ononderbroken vergezichten. Tel daar de ruimte in en om ons nieuwe huis en de enorme verschillen in huisprijzen bij op, en de keuze was snel gemaakt”.

Frank: “Voor mij was deze stap ook de aanleiding om een andere wens in vervulling te laten gaan, namelijk die van zelfstandig ondernemerschap. Ik ben hier in 2012 een makelaarskantoor gestart. En niet een doorsnee makelaarskantoor want ik doe naast aan- en verkoop van woningen tevens de verbouwing, de verhuizing en het onderhoud van de nieuwe woning. Met andere woorden een volledige ontzorg-service voor mensen die, net als wij, de stap naar Drenthe willen zetten, maar hier heg noch steg kennen. En ook al is het momenteel een lastige markt, het begint te lopen.

Monique: “Ik werk al een aantal jaar als zelfstandig ondernemer. Op dit moment doe ik interimopdrachten als manager P&O, maar ik droom van het opzetten van een Zijnsgeoriënteerde adviespraktijk. We hebben met deze stap letterlijk en figuurlijk meer vrijheid van handelen gecreëerd voor ons en onze kinderen. Dat alleen al geeft rust en ruimte. Ik kan het iedereen aanraden.

Natuurlijk is het voor de kinderen geen sinecure om de vertrouwde omgeving en vriendenkring los te laten en hier weer opnieuw op te bouwen. Maar als we de tweeling urenlang met twee hengels bezig zien of met hutten bouwen in de tuin en we onze oudste lange wandelingen zien maken met de hond en hem horen verzuchten dat de zon hier toch wel erg prachtig ondergaat, hebben we er het volste vertrouwen dat zij hier hun draai vinden.

Frank: “Drenthe biedt uitstekende mogelijkheden voor wonen, werken, sport, cultuur en ontspanning. Na onze verhuizing in 2012 hebben we met een huifkar het Dwingelderveld en het Drents-Friese Wold verkend. Als je de uitgestrektheid van die gebieden op je in laat werken dan kan het niet anders dan dat je tot rust komt. Dus, tot ziens in Drenthe zou ik zeggen!